Biblionet Despre Biblionet   |   E-Library   |   Forum Biblionet
E-library


Ghiduri de resurse electronice


In sprijinul bibliotecarilor
Capture

Cum verificam veridicitatea informatiei gasite pe Internet?

In siguranta, pe internet

Ludoteca / Jucarioteca

Introducerea jocurilor pe computer in biblioteci – Prezentare generala a studiului

 

download: pdf
Agricultura si dezvoltare rurala - Colectie de resurse online
Agricultura erg

Ce este "Agricultura si dezvoltare rurala - Colectie de resurse online"?

Agricultura si dezvoltare rurala - Colectie de resurse online contine legaturi catre pagini web de institutii romanesti si straine, organizatii, firme, programe, retele si portaluri tematice care permit acces la alte colectii de resurse din domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale, precum si explicatii asupra continutului paginilor spre care se face legatura. Sursele prezentate sunt descrise pe scurt, si se poate ajunge la website-uri prin click pe adresa URL sau pe imaginea ce insoteste fiecare sursa.
Agricultura si dezvoltare rurala - Colectie de resurse online este accesibil la adresa:
http://doku.arc-software.ro/Educatie_Resurse_online/doku.php/agricultura-si-dezvoltare-rurala-colectie-de-resurse-online

Piata muncii - Colectie de resurse online
Piata muncii erg

Ce este "Piata muncii - Colectie de resurse online"?

Piata muncii - Colectie de resurse online este accesibil la adresa http://doku.arc-software.ro/Educatie_Resurse_online/doku.php/piata-muncii-colectie-de-resurse-online
Piata muncii - Colectie de resurse online organizeaza surse de informatii despre agentii guvernamentale din domeniul muncii si protectiei sociale, drepturi si obligatii ale angajatilor, formare profesionala. O sectiune importanta a acestei colectii de resurse cuprinde portalurile de selectie si recrutare si oportunitatile de angajare.
Piata muncii - Colectie de resurse online contine legaturi catre pagini web de institutii romanesti si straine, organizatii, firme, programe, retele si portaluri tematice care permit acces la alte colectii de resurse, precum si explicatii asupra continutului paginilor spre care se face legatura.
Piata muncii - Colectie de resurse online se adreseaza celor care isi cauta un loc de munca, somerilor si celor interesati de dezvoltarea carierei, precum si angajatorilor sau celor care doresc sa devina persoane fizice autorizate.
Piata muncii - Colectie de resurse online este structurat pe domenii de interes: legislatie, gasirea unui loc de munca, dezvoltarea carierei, sfaturi practice, formare profesionala, inregistrarea ca persoana fizica autorizata sau alte forme de inregistrare individuala.
Sursele prezentate sunt descrise pe scurt si se poate ajunge la website-uri prin click pe adresa URL sau pe imaginea care insoteste fiecare sursa.

Mediu - Colectie de resurse online
Mediu erg

Ce este "Mediu - Colectie de resurse online"?

Mediu – colectie de resurse online organizeaza surse de informatii despre mediu dupa tip de informatie si public tinta.  Acest instrument se adreseaza tuturor celor interesati de problemele legate de mediu inconjurator, fie ca sunt ogranizatii ce isi cauta parteneri sau finantari, fie ca sunt simpli cetateni ce doresc sa se implice in astfel de activitati, sau doar sa se mentina informati.
Mediu – colectie de resurse online contine legaturi catre pagini web de institutii romanesti si straine, organizatii, programe, retele si portaluri tematice care permit acces la alte colectii de resurse, precum si explicatii asupra continutului paginilor spre care se face legatura.

Mediu – colectie de resurse online este accesibil la adresa http://doku.arc-software.ro/Educatie_Resurse_online/doku.php/mediu-colectie-de-resurse-online.
Sursele sunt descrise pe scurt si se poate ajunge la website-uri prin click pe adresa URL sau pe imaginea ce insoteste fiecare sursa. Acolo unde anumite soft-uri sunt necesare pentru a accesa informatia, acest lucru este specificat in descrierea sursei.

Educatie - Colectie de resurse online
Educatie erg

Cum se utilizeaza "Educatie - Colectie de resurse online"?

Educatie – colectie de resurse online se acceseaza la adresa http://doku.arc-software.ro/Educatie_Resurse_online/doku.php/educatie.

Educatie – colectie de resurse online organizeaza surse de informatii despre institutii de invatamant, programa scolara, examene, materiale didactice si posibilitati de finantare pentru invatamant.  Acest ghid de resurse online se adreseaza elevilor si studentilor, profesorilor, parintilor, organizatiilor neguvernamentale cu activitati de educatie si tineret, autoritatilor locale si tuturor celor interesati de ce este nou in acest domeniu.
Educatie – colectie de resurse online contine legaturi catre pagini web de institutii romanesti si straine, organizatii, programe, retele si portaluri tematice care permit acces la alte colectii de resurse, precum si explicatii asupra continutului paginilor spre care se face legatura.
Ghidul este structurat pe baza sistemului de organizare a invatamantului in Romania (prescolar, preuniversitar si universitar) si include si categorii de referinte utile toturor celor implicati in procesul educational (Resurse generale). Sursele prezentate sunt descrise pe scurt, si se poate ajunge la website-uri prin click pe adresa URL sau pe imaginea ce insoteste fiecare sursa.

Biblionet - Colectii de resurse online
Biblionet erg

In cadrul programului pilot, IREX a realizat o cercetare a nevoilor de informare ale cetatenilor, pentru a putea construi instrumente potrivite care sa faciliteze accesul la resursele online existente in diferite domenii. Astfel, pentru domeniile care au rezultat din cercetarea nevoilor de informare ca fiind cele mai interesante, s-au realizat colectii de site-uri selectate, organizate pe teme de interes general, continand informatie de calitate, relevanta si actualizata. Aceste ghiduri de resurse online contin legaturi catre pagini web de institutii romanesti si straine, organizatii, programe, retele si portaluri tematice care permit acces la alte colectii de resurse, precum si explicatii asupra continutului paginilor spre care se face legatura.

Cum se utilizeaza "Biblionet - Colectie de resurse online"?

Pentru a utiliza Biblionet – Colectie de resurse online trebuie sa accesati adresa: http://doku.arc-software.ro/Educatie_Resurse_online/doku.php/.
Faceti click pe domeniul care va intereseaza, apoi scroll in pagina pentru a vizualiza adresele paginilor si descrierile continutului lor. In partea dreapta sus, pentru fiecare dintre domeniile acoperite (Educatie, Mediu, Piata muncii, Agricultura si dezvoltare rurala) exista un cuprins, cu ajutorul caruia se pot accesa categoriile si subcategoriile incluse prin click.