Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
  Versiune printabilă

Premiile Idei pentru maine @ biblioteca ta!
Mesaj Scris: Joi Mai 30, 2013 10:17 pm
In dorinta de a recunoaste performantele si de a rasplati eforturile bibliotecilor publice care au iesit in intampinarea nevoilor cetatenilor, Biblionet lanseaza Premiile „Idei pentru maine @ biblioteca ta!” pentru a identifica si a promova acele biblioteci publice din Romania care pot sa ofere exemple de bunǎ practicǎ in dezvoltarea de noi servicii pentru comunitate.


Scopul acordarii premiilor Idei pentru maine @ biblioteca ta! este sa contribuie la dezvoltarea durabila a retelei de biblioteci publice din Romania. Prin acest program de premiere a performantei dovedite in dezvoltarea de servicii si de acest tip, Biblionet isi propune sa ofere bibliotecarilor din Romania exemple concrete de programe si servicii care au fost concepute si implementate cu succes in bibliotecile publice romanesti, incurajand astfel impartasirea cunostintelor si experientei intre colegi si a replicarii serviciilor si programelor care s-au dovedit eficiente si eficace.


Obiectivele programului de premiere Idei pentru maine @ biblioteca ta! sunt:
• Sa recunoasca si sa rasplateasca performanta bibliotecilor publice din Romania care au dezvoltat si au implementat servicii si programe de succes;
• Sa captureze si sa disemineze bunele practici in crearea si livrarea de servicii si programe bazate pe nevoile comunitatii;
• Sa incurajeze transferul de cunostinte si experiente intre bibliotecari si sa creeze premisele pentru replicarea celor mai bune servicii si programe dezvoltate de bibliotecile publice din Romania.

Aplicand pentru premiile Idei pentru maine @ biblioteca ta!, bibliotecile publice au oportunitatea de a impartasi colegilor bibliotecari din abilitatile si expertiza pe care o au in crearea si livrarea de servicii si programe orientate cǎtre comunitate. Biblionet va acorda 30 de premii constand in tablete digitale, cate unul pentru fiecare tema si tip de biblioteca, asa cum sunt ele descrise in prezentul Regulament.
Valoarea totala maxima a premiilor se ridica la 10.000 USD. Cele 30 de aplicatii premiate vor fi cuprinse intr-un volum de bune practici in biblioteci publice, volum ce va fi distribuit in toate bibliotecile din reteaua Biblionet.

Incepand cu 1 iunie 2013, bibliotecile publice vor putea aplica pentru Premiile „Idei pentru maine @ biblioteca ta!”, completand si trimitand prin e-mail formularul Aplicatie la premiile Idei pentru maine @ biblioteca ta! la adresa finantari@irex.org. Aplicatia trebuie sa descrie un singur program/serviciu implementat de biblioteca in ultimii 6 ani (nu mai devreme de ianuarie 2008), iar bibliotecile care aplica trebuie sa faca dovada faptului ca au implementat serviciul sau programul pe care il descriu in aplicatie si sa demonstreze succesul acestuia in comunitate.

Aplicatia trebuie insotita de 2-3 fotografii care sa fie in directa legatura cu serviciul sau programul descris in aplicatie. Fotografiile vor fi selectate astfel incat sa fie relevante pentru serviciul/programul descris, pentru implementarea acestuia sau pentru a ilustra succesul acestuia.
Inregistrarea aplicatiilor are loc ȋntre 1 iunie si 12 iulie 2013, iar procesul de selectie se ȋncheie pe 1 august 2012, cȃnd sunt anuntate cele 30 de aplicatii cȃstigǎtoare.


Ataşamente:
Aplicatie la premiile idei pentu maine.rtf [171.39 KiB]
Descărcat de 270 ori
Regulament premiile Idei pentru maine.pdf [434.63 KiB]
Descărcat de 338 ori

_________________
Anca Rapeanu
Library Specialist
Biblionet, IREX
Neconectat
Membru din:Vin Mai 08, 2009 4:42 pm
Mesaje: 2414
Profil Trimiteţi mesaj privat

Re: Premiile Idei pentru maine @ biblioteca ta!
Mesaj Scris: Lun Aug 12, 2013 10:14 pm
Pentru tema Educatie - sectiunea biblioteci judetene, avem doua aplicatii castigatoare:
E-tiquette, please! de la Biblioteca Judeţeana „Gh. Asachi” Iasi si Ludoteca din gradina de la Biblioteca Judeteana ”V. Voiculescu” Buzau.
Pentru tema Educatie - sectiunea biblioteci comunale aplicatia castigatoare este Fii FITness nu FATness! a Bibliotecii Publice din Pietrari, judetul Valcea.
Pentru tema Campanii de advocacy si sau constientizare premiul Idei pentru maine! pentru sectiunea biblioteci comunale merge la Ighiu, judetul Alba, pentru Promovarea democrației participative prin Grupul de Inițiativa Locala.

Multumim tuturor celor care au trimis aplicatii pentru aceste sectiuni. Rezultatele evaluarii se pot vedea la http://www.biblionet.ro/show/index/k/20534/a/21917.

In prezent se desfasoara evaluarea pentru tema Educatie - sectiunea biblioteci orasenesti si municipale. Puteti vizualiza aplicatiile inscrise la http://www.biblionet.ro/show/index/k/21747

8 septembrie este noul termen limita pentru aplicatii ce se incadreaza in temele:

• Sanatate - preventie si/sau consiliere pe teme medicale
• Campanii de advocacy si/sau constientizare (doar biblioteci judetene si biblioteci orasenesti si municipale!)
• Agricultura
• Educatie financiara/Servicii bancare
• Evenimente culturale
• Facilitare acces pe piata muncii
• Incluziune digitala
• Turism

_________________
Anca Rapeanu
Library Specialist
Biblionet, IREX


Neconectat
Membru din:Vin Mai 08, 2009 4:42 pm
Mesaje: 2414
Profil Trimiteţi mesaj privat

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România