Perspective romanesti asupra politicilor europene. Programele electorale ale partidelor romanesti la alegerile europene din 2014 (eBook)

ebooks

5 Review(s)
Lucrarea evalueaza modalitatile in care partidele romanesti se raporteaza la institutiile si procesele politice europene prin documentele programatice si manifestele de campanie electorala. Autorii analizeaza intentiile partidelor privind politicile ...
Cod: f83c7e9c-c2eb-45c7-aff0-bb40f3a8b7e3 / 107993
Disponibilitate: In stoc
Producator: Adenium

15.33 RON

12.31 RON


watchshop.ro

Lucrarea evalueaza modalitatile in care partidele romanesti se raporteaza la institutiile si procesele politice europene prin documentele programatice si manifestele de campanie electorala. Autorii analizeaza intentiile partidelor privind politicile publice in cele mai importante domenii tematice de interes national si european si modalitatea de prezentare a candidatilor. Sergiu Gherghina este lector universitar la Departamentul de Stiinte Politice al Universitatii Goethe din Frankfurt. A finalizat doctoratul in cadrul Departamentului de Stiinte Politice al Universitatii Leiden, cu o teza despre relatia dintre organizatiile partidelor si volatilitatea electorala in Europa Centrala si de Est. Domeniile sale de cercetare sunt: partidele si sistemele de partide, comportamentul legislativ, participarea politica, democratizarea si utilizarea democratiei directe la nivel national. A publicat peste 30 de articole in reviste internationale, este coeditorul a trei volume in engleza si a 12 volume in limba romana. Mihail Chiru este doctorand in politici comparate la Universitatea Central Europeana (CEU) din Budapesta. A absolvit studii de licenta (Universitatea Bucuresti) si master in stiinte politice (CEU, specializarea politici electorale). Interesele sale de cercetare sunt legate de studiile legislative (selectia candidatilor, disciplina in Parlament, reprezentarea circumscriptiilor) si de comportamentele electorale. A publicat in reviste academice precum Government and Opposition, European Union Politics, European Political Science Review, The Journal of Legislative Studies, European Political Science.
Opinia ta despre produs


chicco.ro