Mintea moralista. De ce ne dezbina politica si religia? O intrebare pe care ne-am pus-o de-atatea ori, cu totii. (eBook)

ebooks

5 Review(s)
Intr-o lume polarizata si dezbinata, Haidt lanseaza o provocare gandirii conventionale despre moralitate, politica si religie, adresandu-se intregului spectru politic. Judecatile noastre morale, arata el, sunt de multe ori rezultatul instinctelor, nu...
Cod: 3e7f6bcd-3c6e-4d62-bfa8-fceef75b67d1 / 113845
Disponibilitate: In stoc
Producator: Humanitas

34.04 RON

29.03 RON


Case Smart

Intr-o lume polarizata si dezbinata, Haidt lanseaza o provocare gandirii conventionale despre moralitate, politica si religie, adresandu-se intregului spectru politic. Judecatile noastre morale, arata el, sunt de multe ori rezultatul instinctelor, nu al ratiunii. Liberalii, conservatorii si libertarienii au intuitii diferite despre ce e bine si ce e rau; fiecare din partile implicate are dreptate in anumite privinte. Haidt examineaza originile moralitatii si ale conflictelor umane si ne ofera cheia pentru a intelege miracolul cooperarii.„O sinteza remarcabila si originala a psihologiei sociale, analizei politice si rationamentului moral care reflecta tot ce are mai bun stiinta in aceste domenii si dovedeste ca suntem capabili din nastere de decenta si moralitatea necesare societatilor pentru a supravietui.“ (Edward O. WILSON)„Cercetarile lui Haidt au revolutionat domeniul psihologiei morale. Daca vreti sa stiti de ce aveti anumite credinte morale si de ce multi au o cu totul alta parere, cititi aceasta carte.“ (Simon BARON-COHEN)
Opinia ta despre produs


chicco.ro